+316 550 851 48 info@dotcomsupport.nl

Onze werkwijze

Onze werkwijze

Of het nu gaat om een eenvoudige of een uitgebreide website, met onze persoonlijke aanpak adviseren en ondersteunen wij je uitgebreid vanaf de start tot aan het online gaan van de website.

Om tot een goed werkende en passende website te komen, doorlopen wij samen onderstaande werkwijze:

01

Inventarisatie van jouw wensen

Goed webdesign begint met een uitgebreid intakegesprek, zodat wij rekening kunnen houden met jouw wensen bij het bouwen van jouw WordPress website. Wij willen weten wie je bent en wat je bedrijf doet voordat wij de website bouwen. Een beetje huiswerk hoort daar wel bij,  het is voor ons belangrijk dat je zelf ook nadenkt over wat je precies wilt en wat je nodig hebt.

02

Wat zijn de kosten van de website

Na het uitvoerige intakegesprek ontvang je van ons de in kaart gebrachte eisen en wensen en brengen wij een offerte uit. Hierin staan naast de kosten van de website ook de werkzaamheden en een plan van aanpak omschreven. Zo weet je precies wat je van DotCom Support mag verwachten en zijn er achteraf geen verrassingen.

03

Structuur van de website

Als de uitgangspunten duidelijk zijn en de offerte akkoord is, bepalen wij in overleg een logische indeling van de website. Wij kijken uit welke pagina’s de website moet bestaan, hoe de indeling van die pagina’s wordt en hoe de navigatiestructuur in elkaar moet zitten. Een gestructureerde website is niet alleen fijn voor de bezoekers van de website, maar is ook belangrijk voor de vindbaarheid in zoekmachines.

04

Ontwerp van de website

Jouw eisen en wensen zijn het uitgangspunt. Afhankelijk van de gesprekken in de voorbereidende fase, maakt DotCom Support een ontwerp voor jouw website. Een responsive website, een website die zich op elk scherm automatisch aanpast. Van smartphone, tablet tot desktop. Wij zorgen dat je website de juiste uitstraling krijgt, precies passend bij jou en je business! Een website die staat en waar jij trots op bent.

05

Aanleveren content voor de website

Goed geschreven tekst is belangrijk voor een website, niet alleen voor je doelgroep, maar ook voor de vindbaarheid in zoekmachines, zoals Google. Je kunt de tekst voor de website zelf aanleveren, maar het is ook mogelijk dat DotCom Support een tekstschrijver voor je inschakelt. Wij voegen het aangeleverde content aan de website toe.

06

Aanleveren afbeeldingen voor de website

Naast goed geschreven tekst zijn de juiste keuze van foto´s en/of illustraties belangrijk voor een professionele uitstraling van je website. DotCom Support kan je adviseren over het vinden van het juiste beeldmateriaal via stockbureaus. Ook kunnen wij eventueel een fotograaf voor je inschakelen. Wij voegen het aangeleverde beeldmateriaal aan de website toe.

07

Testen en online gaan van de website

Het testen van de website vindt plaats op een tijdelijke locatie. Als de website naar tevredenheid werkt, de juiste uitstraling heeft, precies passend bij jou en je business, dan gaat de website online onder de definitieve domeinnaam.

08

Stoomcursus WordPress

Om zelf met je WordPress website aan de slag te kunnen, geven wij een stoomcursus in het werken met WordPress. Tijdens de stoomcursus leggen wij uit hoe je de website zelf inhoudelijk kunt bijhouden, hoe je foto’s en video’s kan toevoegen of wijzigen. De stoomcursus kan bij jou op locatie of bij ons op kantoor plaatsvinden.

Waarmee kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze diensten of wil je gewoon even sparren, face-to-face of telefonisch?